home > recept > supersmoothies

Supersmoothies

För att känna dig i form och full av energi behöver du en fungerande matsmältning. Den säkerställer nämligen att din kropp kan omvandla alla viktiga näringsämnen från maten till användbar energi. Därför är det mycket viktigt att du äter rätt. Det är inte av en slump som man säger “du är vad du äter”! För vad du äter bestämmer till stor del vad som sker i din kropp.

Lättsmälta, bra för hälsan

Ett enkelt sätt att få i sig så många hälsosamma näringsämnen som möjligt - som dessutom skonar magen och tarmarna - är en smoothie. En bra smoothie är full av viktiga proteiner, nyttiga fetter, vitaminer, fibrer, antioxidanter och mineraler. Den perfekta energikällan för en bra start på dagen, för en fungerande matsmältning och för ett starkt immunsystem. Och bäst av allt: Smoothies är mycket välsmakande och dessutom bra för figuren.

Smoothie - steg för steg

1. Välj frukt och grönsaker

Använd minst två sorters frukter och/eller (blad-) grönsaker. Mångsidiga att kombinera är t ex spenat, grönkål, selleri, rödbetor, avokado, blåbär och kiwi.

2. Gör smoothien drickbar

Använd vatten, kokosmjölk, mandelmjölk eller färskpressad fruktjuice till din smoothie för en lättdrucken konsistens.

3. Vad gillar du?

Kryddor, nötter, söta frukter och naturliga smakförstärkare ger överraskande smakupplevelser. Honung, dadlar, fikon, valnötter, pistagenötter, riven kokos, vanilj, mynta, ingefära, koriander... Våga prova!

4. Ge din smoothie en extra kick

A.Vogel Molkosan Original främjar din matsmälning ytterligare. Fler ingredienser som ger extra energi är t ex macapulver, chiafrön, chlorella, spirulina, bipollen, kokosolja eller linfrö.

Sju dagar, sju smoothies

Ingen dag är den andra lik. Varför äter vi då ofta samma mat varje dag? När det gäller att få i sig så många viktiga näringsämnen som möjligt är nyckelordet variation. Därför presenterar vi sju olika smoothies - en för varje dag i veckan. Passande för en bra start på dagen eller för en lätt lunch. Provsmaka och forsätt vara kreativ. Skapa dina egna Molkosan Supersmoothies efter tycke och smak! Det är bara fantasin som sätter gränser.

Hemligheten bakom dina supersmoothies

Tillsätt Molkosan Original för att ge din supersmoothie det lilla extra. Den innehåller vassle och främjar samtidigt matsmältningen. Den passar utmärkt som smoothie-ingrediens och är bra för din tarmflora. En fungerade matsmältning gör att vi känner oss pigga och friska.

Lär dig mer om tillverkningen av Molkosan >

Historia - vassle genom tiderna >

Följ oss på Facebook