Molkosan Original

home / produkter / molkosan 

Molkosan Original

– prebiotisk dryck för bra magkänsla
Laktos- och kalorifri

Flaska om 200 ml / 500 ml / 1000 ml

Magproblem är vanligt och orsakerna många. Ungefär varannan svensk har återkommande besvär. Vanligast är uppblåsthet, övermättnad, magknip och smärtor. Ofta i kombination med trög mage. Stress, osunda matvanor eller mat som magen inte tål kan ge orolig mage och försämrad tarmmiljö. Alfred Vogel hade en favoritprodukt framför alla andra och det var Molkosan®. En spännande produkt som tog honom många år att utveckla.

Molkosan® är en koncentrerad, prebiotisk dryck gjord på ekologisk vassla som är renad och mjölksyrejäst med hjälp av mjölksyrebakterien, Lactobacillus casei. Det är den som gör Molkosan® rik på den kroppsegna L+ mjölksyran. Det speciella med L+ är att den också fungerar som näring för de nyttiga bakterierna i tarmen, men den deltar även i ämnesomsättningen i alla kroppens celler. Molkosans goda inverkan på magen och därmed hela kroppen, kan förklaras med den rikliga mängden av mjölksyran L+. För att hålla sig frisk är det viktigt att tarmen fungerar, för det är i tarmen som stora delar av vårt immunförsvar sitter.

Vad är prebiotika kontra probiotika?

Prebiotika är delar av mat (fibrer) som matsmältningssystemet inte klarar av att bryta ner och som stimulerar tillväxten av goda bakterier – probiotika. Prebiotika får tarmfloran att hålla sig vid god vigör vilket bidrar till vårt eget välmående. Molkosan® är laktos- och kalorifri. Att drycken är laktosfri beror på att jäsningsprocessen utestänger allt mjölksocker.

Därför bör alla dricka Molkosan

Ett dagligt intag av Molkosan® lägger grunden till en bra mag-tarmhälsa, speciellt om du tar kosttillskott eller probiotiska preparat. Molkosan® ger också ett bättre upptag av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen från maten. Molkosan® underlättar tarmtömningen samtidigt som den försvårar för de onda bakterierna att få fäste. Ju mer balanserad tarmfloran är, desto bättre fungerar tarmkanalen och hela kroppen. Om magen inte har normal funktion brukar det också bli synligt på huden.

Framställning

Vid framställningen av Molkosan filtreras protein, kolhydrater och fett bort. Men trots behandling för nedbrytning av mjölkproteinet (kasein) kan mycket känsliga allergiker reagera på kaseinet. Själva fermenteringsprocessen är standardiserad och unik för A.Vogel. Molkosan® tillverkas av färsk ekologisk mjölk som kommer från schweiziska alpkor. Alpmjölken är speciellt värdefull tack vare naturängarnas växtrikedom.

Läs mer om tillverkningen av Molkosan >

Nyttan av mjölksyra och den viktiga L+

När mjölksyrad mat eller Molkosan® hamnar i magen sänks ph-värdet i tarmarna. Det gynnar tarmarnas egen bakterieflora samtidigt som de hämmar tillväxten av skadliga bakterier och svampar. Molkosan® har ett ph-värde på 4,2 vilket är optimalt för att de goda bakterierna som lactobaciller och bifidus-bakterier ska trivas. Molkosan® har smaksatts med naturliga aromämnen för att ge en mild smak och den blandas i vatten (1:5-1:6) och tas i samband med måltid för att främja god tarmfunktion och matsmältning. L+ har varit en viktig del i vår kost och i vårt tarmsystems utveckling i hundratusentals år.

Historik

Anledningen till att mjölksyra varit en naturlig del i vår kost är att den bildas vid den jäsningsprocess som startade när våra förfäder förvarade maten, oftast nedgrävd i marken, för att förlänga matens hållbarhet. Efterhand som vår kost har ändrats har också den dagliga tillförseln av L+ minskat, samtidigt har många magproblem ökat.

Vassla genom tiderna - en hälsosam historia > 

Fermenterad ostvassla har använts i århundraden som en kurdryck, framförallt i områdena kring Appenzell där Alfred Vogel startade Bioforce 1963. Kurdrycken var så välkänd att stora delar av den europeiska adeln och kungahusen vallfärdade till Appenzell för att ta hand om sina magar och för att stärka kroppen.

Molkosan Original

  • rik på naturlig L (+) mjölksyra!
  • laktosfri!
  • glutenfri!
INNEHÅLL

Vasslekoncentrat, kaliumcitrat, naturlig smaksättning. Pastöriserad.

DOSERING

Molkosan som dryck: blanda 1 tsk till 1 msk Molkosan i ett glas vatten eller juice och du har en uppfriskande dryck.

NÄRINGSINNEHÅLL per 100 ml

90 kJ/20 kcal energi, < 0,5 g protein, < 0,5 g kolhydrat (varav < 0,5 g sockerarter och 0 g laktos), < 0,5 g fett (varav < 0,5 g mättade fettsyror), 0 g kostfiber, 0,1 g natrium, 7,0 g L (+) mjölksyra.

HÅLLBARHET

Öppnad flaska förvaras svalt.

Bäst före: se flaskans etikett.

 

 

Följ oss på Facebook
Molkosan Original

Produktsök