



12 små brownies
Tidsåtgång: 10 min + 15 minuter i ugnen
INGREDIENSER
- 150 g (ungefär 2-3 stycken) finrivna rödbetor
- 50 g skalade och grovhackade pistagenötter
- 1 ägg
- 100 g finhackad mörk choklad
- 50 g smör
- 0,5 dl honung
- 2 msk kakaopulver
- 1 dl vetemjöl
GLASYR
- 2 tsk rödbetsjuice (pressa rödbetor eller använd Biotta Rödbeta)
- 3 msk florsocker
- 50 g mörk choklad
- 30 g grovhackade pistagenötter
GÖR SÅ HÄR
Värm ugnen till 175°C och klä en ugnsform (20 cm diameter) med bakplåtspapper. Skala och finriv rödbetor. Pressa ut lite rödbetsjuice och spara till dekorationen. Blanda rödbetor, pistagenötter och ägg i en skål.
Smält smör och honung i en kastrull. Blanda ner choklad och ta från värmen. Rör om tills chokladen har smält. Tillsätt chokladblandningen till rödbetssmeten. Blanda i kakaopulver och mjöl.
Häll smeten i ugnsformen och grädda i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler.
Smält chokladen och bred över kakan. Strö över pistagenötter. Blanda florsocker och rödbetsjuice, ringla över.