Rödbeta
Pistagenötter
Mörk choklad

Rödbetsbrownie

12 små brownies

Tidsåtgång: 10 min + 15 minuter i ugnen

INGREDIENSER

  • 150 g (ungefär 2-3 stycken) finrivna rödbetor
  • 50 g skalade och grovhackade pistagenötter
  • 1 ägg
  • 100 g finhackad mörk choklad
  • 50 g smör
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 dl vetemjöl

 

GLASYR

  • 2 tsk rödbetsjuice (pressa rödbetor eller använd Biotta Rödbeta)
  • 3 msk florsocker
  • 50 g mörk choklad
  • 30 g grovhackade pistagenötter

 

GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till 175°C och klä en ugnsform (20 cm diameter) med bakplåtspapper. Skala och finriv rödbetor. Pressa ut lite rödbetsjuice och spara till dekorationen. Blanda rödbetor, pistagenötter och ägg i en skål.

Smält smör och honung i en kastrull. Blanda ner choklad och ta från värmen. Rör om tills chokladen har smält. Tillsätt chokladblandningen till rödbetssmeten. Blanda i kakaopulver och mjöl.

Rödbetsbrownie - blanda ingredienser

Häll smeten i ugnsformen och grädda i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler.

Smält chokladen och bred över kakan. Strö över pistagenötter. Blanda florsocker och rödbetsjuice, ringla över.

skriv utprint-icon