Kryddig tomatsalsa

home / recept / kryddig tomatsalsa

Kryddig tomatsalsa

0,0

0 Röster Betygsätt

En härligt fräsch tomatsalsa som passar perfekt till grillat eller tacos

  • Förberedelse:
  • enkel
  • burk à 2,5 dl

Gör så här

Halvera körsbärstomaterna. Ta bort frön och finhacka chili. Skär vitlöksklyftorna i små skivor. Skär mango eller päron i tärningar. Skala ingefäran och riv fint.

Rosta kummin- och korianderfrön utan fett i en stekpanna och finkrossa. Blanda alla ingredienser med Herbamare Spicy örtsalt eller Herbamare Original.

Blanda vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger, honung, limeskal, limejuice och Molkosan och tillsätt tomatblandningen. Lägg allt i en glasburk och tryck fast. Häll över vatten om det behövs så att tomaterna är helt täckta med vätska. Lägg på locket utan att stänga eller använd en bit gasväv och låt fermentera över natt.

Stäng locket och förvara i kylskåp.

Hållbart i två veckor.

 

Vårt Molkosan-sortiment

Molkosan Original

Molkosan Original finns som 200 ml, 500 ml samt 1000 ml

 

 

 

 

Om fermentering

Gillar du inlagda grönsaker och vill samtidigt ha full kontroll över ingredienserna? Då kan du prova att fermentera själv! Fermentering är ett bra, billigt och roligt sätt att bevara outtnyttjade grönsaker på burk efter eget recept.

Prova, eftersom hemlagade "pickles" alltid smakar bäst!

Fermentera med Molkosan >

Vanliga frågor - FAQ - Fermentering >