Hallon chutney

home / recept / hallonchutney

Hallonchutney

0,0

0 Röster Betygsätt

En fruktig och kryddig hallonchutney som passar bäst till kött och grönsaker

Gör så här

Skölj hallonen, skär zucchini i små tärningar och blanda försiktigt med tranbären. Skala löken och finhacka, blanda väl med vatten, Herbamare Original, Molkosan, apelsinskal, råsocker, peppar, garam masala samt hallonättika (eller äppelcidervinäger) och tillsätt sedan fruktblandningen.

Häll i en burk och tryck försiktigt ner så att vätskan står högre än fruktblandningen.

Täck med en bit gasväv eller burkens lock utan att stänga. Ställ mörkt i rumstemperatur och låt fermentera i fem timmar. Stäng locket ordentligt och ställ in i kylskåp.

Njut efter tre dagar. Hållbar i fyra veckor.

Om fermentering

Gillar du inlagda grönsaker och vill samtidigt ha full kontroll över ingredienserna? Då kan du prova att fermentera själv! Fermentering är ett bra, billigt och roligt sätt att bevara outtnyttjade grönsaker på burk efter eget recept.

Prova, eftersom hemlagade "pickles" alltid smakar bäst!

Fermentera med Molkosan >

Vanliga frågor - FAQ - Fermentering >