Fermenterade gurkor

home > recept > fermenterade gurkor

Fermenterade gurkor

0,0

0 Röster Betygsätt

Istället för gurkor kan du använda andra råa grönsaker, i tärningar eller finhackade. Tillsätt gärna dina favoritkryddor eller örter.

  • Förberedelse:
  • enkel
  • burk à 1 l

Gör så här

Lägg gurkor, dill, vitlöksklyftor och peppar växelvis i en glasburk. Fyll upp till fyra femtedelar av burken. Tryck ner alla ingredienser med hjälp av en vikt som t ex en ren sten.

Blanda vatten, Herbamare Original och Molkosan Original och häll över grönsakerna. Se till att vätskan står ungefär två cm högre än gurkorna. Lägg antingen på en bit gasväv eller placera burkens lock ovanpå utan att stänga så att koldioxiden som uppstår vid fermenteringen har möjlighet att avdunsta.

Låt stå i en varm plats i ungefär fem till sju dagar. Fortsätt därefter jäsningen på en sval, mörk plats vid ungefär 16 °C. När det inte längre uppstår bubblor så förslut burken väl och förvara svalt.

Tips

Fermenterade grönsaker håller i ungefär sex månader.