Fermenterade gurkor

home / recept / fermenterade gurkor

Fermenterade gurkor

0,0

0 Röster Betygsätt

Istället för gurkor kan du använda andra råa grönsaker, i tärningar eller finhackade. Tillsätt gärna dina favoritkryddor eller örter.

  • Förberedelse:
  • enkel
  • burk à 1 l

Gör så här

Lägg gurkor, dill, vitlöksklyftor och peppar växelvis i en glasburk. Fyll upp till fyra femtedelar av burken. Tryck ner alla ingredienser med hjälp av en vikt som t ex en ren sten.

Blanda vatten, Herbamare Original och Molkosan och häll över grönsakerna. Se till att vätskan står ungefär två cm högre än gurkorna. Lägg antingen på en bit gasväv eller placera burkens lock ovanpå utan att stänga så att koldioxiden som uppstår vid fermenteringen har möjlighet att avdunsta.

Låt stå i en varm plats i ungefär fem till sju dagar. Fortsätt därefter jäsningen på en sval, mörk plats vid ungefär 16 °C. När det inte längre uppstår bubblor så förslut burken väl och förvara svalt.

 

Vårt Molkosan-sortiment

Molkosan Original

Molkosan Original finns som 200 ml, 500 ml samt 1000 ml

 

 

 

 

 

 

Om fermentering

Gillar du inlagda grönsaker och vill samtidigt ha full kontroll över ingredienserna? Då kan du prova att fermentera själv! Fermentering är ett bra, billigt och roligt sätt att bevara outtnyttjade grönsaker på burk efter eget recept.

Prova, eftersom hemlagade "pickles" alltid smakar bäst!

Fermentera med Molkosan >

Vanliga frågor - FAQ - Fermentering >