Kraftig-kryddig kimchi

home > recept > kryddig kimchi

Kryddig kimchi

0,0

0 Röster Betygsätt

Traditionell koreanskt kinakål, smaksatt med bland annat vitlök och ingefära

  • Förberedelse:
  • medel
  • burk à 5 dl

Gör så här

Tvätta kinakålen och ta bort de yttre bladen. Skär i breda strimlor och sedan i tre cm långa bitar. Blanda med Herbamare Original i en skål och låt dra i en timme.

Purera vitlöksklyftor, lök, ingefära, chili eller paprikaflingor, råsocker, Molkosan och fisksås tillsammans med päron i en blender eller med stavmixer.

Skär rättika och morötter i tunna stavar. Grovhacka salladslök. Skölj kinakålen under kallt vatten och krama ur vatten ordentligt. Blanda allt i en skål. Lägg i en burk och tryck ner. Häll över vatten tills kinakålen är helt täckt med vätska.

Lägg på en bit gasväv eller glasets lock utan att stänga. Låt fermentera i en varm plats men inte i direkt solljus i ungefär fem timmar. Ställ burken sedan svalt (16 °C) i tre dagar. Därefter förslut med lock och förvara i kylskåp eller källare.

Njut av din hemmagjord kimchi efter tre till fyra dagar. Hållbart i kylskåp i ungefär en månad. Med tiden blir smaken intensivare.