Kraftig-kryddig kimchi

home / recept / kryddig kimchi

Kryddig kimchi

0,0

0 Röster Betygsätt

Traditionell koreanskt kinakål, smaksatt med bland annat vitlök och ingefära

  • Förberedelse:
  • medel
  • burk à 5 dl

Gör så här

Tvätta kinakålen och ta bort de yttre bladen. Skär i breda strimlor och sedan i tre cm långa bitar. Blanda med Herbamare Original i en skål och låt dra i en timme.

Purera vitlöksklyftor, lök, ingefära, chili eller paprikaflingor, råsocker, Molkosan och fisksås tillsammans med päron i en blender eller med stavmixer.

Skär rättika och morötter i tunna stavar. Grovhacka salladslök. Skölj kinakålen under kallt vatten och krama ur vatten ordentligt. Blanda allt i en skål. Lägg i en burk och tryck ner. Häll över vatten tills kinakålen är helt täckt med vätska.

Lägg på en bit gasväv eller glasets lock utan att stänga. Låt fermentera i en varm plats men inte i direkt solljus i ungefär fem timmar. Ställ burken sedan svalt (16 °C) i tre dagar. Därefter förslut med lock och förvara i kylskåp eller källare.

Njut av din hemmagjord kimchi efter tre till fyra dagar. Hållbart i kylskåp i ungefär en månad. Med tiden blir smaken intensivare.

Om fermentering

Gillar du inlagda grönsaker och vill samtidigt ha full kontroll över ingredienserna? Då kan du prova att fermentera själv! Fermentering är ett bra, billigt och roligt sätt att bevara outtnyttjade grönsaker på burk efter eget recept.

Prova, eftersom hemlagade "pickles" alltid smakar bäst!

Fermentera med Molkosan >

Vanliga frågor - FAQ - Fermentering >