Fermentering basrecept

home / recept / basrecept för fermentering

Basrecept för fermentering

0,0

0 Röster Betygsätt

Med Molkosan kan du fermentera hemma - välj bara dina favoritgrönsaker och följ vårt recept

  • Förberedelse:
  • enkel
  • 1 burk

Gör så här

Dela grönsakerna i lagom stora bitar eller finstrimla kål. Fyll en ren burk glas växelvis med ett lager grönsaker och ett lager kryddor till ungefär fyra femtedelar. Tryck ner.

Koka upp vatten och låt svalna. Tillsätt Molkosan. Molkosan skapar en bra "arbetsmiljö" för laktobaciller som gör att fermenteringsprocessen/mjölksyrejäsningen kan pågå optimalt. Tillsätt salt och låt det lösas upp. Häll saltlösningen över grönsaker så att vattnet står en till två cm ovanför grönsakerna i burken. Sätt på locket. 

Låt stå i fem till sju dagar på en varm plats.

Välj därefter en sval, mörk plats (ungefär 15 °C) och låt fermenteringsprocessen fortsätta under sex veckor.

De färdiga grönsakerna förvaras svalt.

 

Vårt Molkosan-sortiment

Molkosan Original

Molkosan Original finns som 200 ml, 500 ml samt 1000 ml

 

 

 

 

Om fermentering

Gillar du inlagda grönsaker och vill samtidigt ha full kontroll över ingredienserna? Då kan du prova att fermentera själv! Fermentering är ett bra, billigt och roligt sätt att bevara outtnyttjade grönsaker på burk efter eget recept.

Prova, eftersom hemlagade "pickles" alltid smakar bäst!

Fermentera med Molkosan >

Vanliga frågor - FAQ - Fermentering >