Kikärtsgrissini

ca 50 st

Tidsåtgång: ca 20 min (+ blötläggning över natten, + 30 min i kylskåp, + 15 min i ugn)

INGREDIENSER


GÖR SÅ HÄR

Lägg kikärtor och spiskummin i ½ liter kallt vatten och låt stå över natten (12 h). Låt kikärtorna droppa av i en sil. Mixa samman dem med övriga ingredienser till en pasta.

Kavla ut pastan mellan två bakplåtspapper så att du får en platta som är ca 15 x 25 cm stor och ca 0,5 cm tjock. Låt plattan stå kallt i minst 30 min.

Hetta upp ugnen till 180 °C. Dra av det översta bakplåtspappret och dra över kikärtsplattan till en plåt och grädda 5 min i mitten av ugnen. Ta ut plåten och skär 0,5 cm breda remsor med en kniv eller pizzaskärare. Ställ in plåten i ugnen igen och grädda ytterligare 10-12 min.

Låt bitarna svalna och separera dem sedan försiktigt från varandra.

TIPS

Grissini passar som tillbehör till soppor, sallader eller dippsåser.

Använd inte förkokta kikärtor eftersom dessa inte binder ihop degen. Kikärtor innehåller mycket protein och andra näringsämnen samt fibrer. Det mättar bra och ger i jämförelse med andra baljväxter inte upphov till så mycket gasbildning.

skriv utprint-icon