Rödbetor brödpinnar

 

12 portioner

Tidsåtgång: 35 minuter + 15 minuter i ugnen

INGREDIENSER

 

GÖR SÅ HÄR

Häll Biotta Rödbeta i en stor skål och tillsätt jäst, Herbamare Original örtsalt och parmesan. Blanda i båda mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig deg. Täck med en kökshandduk och låt blandningen stå tills den har blivit dubbelt så stort (ungefär 30 minuter).

Rulla rödbetor brödpinnar

 

Värm ugnen till 200°C. Ta ut degen och rulla smala längder, ½ - 1 cm i diameter. Häll ut Herbamare Original örtsalt i en tallrik och rulla remsorna i det så att de täcks av saltet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10 - 15 minuter beroende på tjocklek eller tills pinnarna är lätt brynta och krispiga.

Servera och njut!

TIPS

Brödpinnarna och framförallt rödbetor är laddade med A- och C-vitaminer, är en bra fiberkälla och är rika på järn samt kalium.

 

skriv utprint-icon