Purjo- och hasselnötsmedaljonger

home / recept / purjo- och hasselnötsmedaljonger

Purjo- och hasselnötsmedaljonger

0,0

0 Röster Betygsätt

Ett vegetariskt alternativ till köttfärsbiffar!

  • Förberedelse:
  • enkel
  • 4

Gör så här

Skär purjolöken i tändstickstunna strimlor, finhacka dem. Blanda med olivolja med citron. Stek i en panna 4-5 minuter och låt svalna. Blanda med de övriga ingredienserna och krydda efter smak. Täck över och låt stå i 30 minuter.

Blanda alla ingredienserna till morotsyoghurten och låt stå något.

Forma 12-16 medaljonger av purjo-hasselnötsblandningen och stek i olja på båda sidor.

Servera medaljongerna med morotsyoghurt.

Näringsvärde per portion:

KCAL
338
KOLH
25 g
PROT
13 g
FETT
21 g

Tips

Servera med en fräsch grönsallad.

Istället för morot går det också bra att använda ångkokt rödbeta.