background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Avokadosoppa

Avokadosoppa
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 4
  • Prep: 40 min
  • enkel
  • 4
Avokadosoppa

Alfred Vogel skattade avokadon högt: den exotiska frukten är rik på vitaminer och mineraler, har mycket lecitin och en hög andel omättade fettsyror.

Ingredienser

Gör så här

Skär purjolöken och rotsellerin i små tärningar. Bryn i olja med schalottenlöken, lagerbladet och riset. Tillsätt om önskat vinet och låt koka in. Häll på Herbamare Örtbuljong (eller Herbamare Örtbuljong - låg salthalt), koka upp och låt koka med lock på låg värme i 40 min.

Ta bort lagerbladet. Skär avokadon i halvor och ta bort kärnan. Tärna fruktköttet och häll bitarna i soppan. Mixa soppan till en puré och häll genom en sil. Rör i mascarpone, smaka av och ställ soppan på kylning.

 

 

Tips

Alkoholen försvinner nästan helt vid kokningen. Koka inte efter att ha tillsatt avokadon, då försämras näringsinnehållet och soppan får en bitter smak. Soppan kan serveras ljummen.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!