Frukt ostkaka

6 personer (kakform på 20 cm diameter)

Tidsåtgång: 20 min + 1 timme i frysen + i kylen över natt

BOTTEN

 

FYLLNING

  • 6,75 dl mandel
  • 3 msk Molkosan Original
  • 1 näve blåbär (helst färska)
  • 1 näve tranbär (helst färska)
  • 1 näve björnbär (helst färska)
  • 1 avokado, köttet
  • 1 dl kokosolja, smält
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ½ citron, juice
  • 4,5 dl kokosgrädde
  • 1 dl lönnsirap
  • 1 msk kokos, riven
  • extra riven kokos för garnering

 

GÖR SÅ HÄR

Blanda alla ingredienser till bottnen i en matberedare eller blender till en pastaliknande konsistens. Tryck blandningen i en kakform och ställ i frys medan du förbereder fyllningen.

Mal mandlarna i mixer till ett fint pulver. Mixa Molkosan Original och frukter till en juice. Ställ lite åt sidan till garnering.

Blanda resterande ingredienser till fyllningen till en slät smet. Fördela fyllningen på botten i kakformen och ställ i frys i en timme. Ställ sedan i kylen över natten.

Fördela återstående fruktsaft över toppen av ostkakan och strö över lite riven kokos innan servering. 

skriv utprint-icon