Äppel-kanel-bagels

6 stycken

Tidsåtgång: förberedelse 90 minuter + 20 minuter i ugnen

INGREDIENSER

  • 5 tsk kokossocker
  • 3 tsk kanel
  • 75 g torkat äpple
  • 2,25 dl ljummet vatten
  • 2,5-3 dl vetemjöl
  • 2,5-3 dl durumvetemjöl
  • 1 påse torrjäst

 

GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till 200 °C. Hacka äpplena i lagom stora bitar.

Blanda mjöl, kanel, 3 tsk kokossocker och jäst. Tillsätt vatten och rör ihop till en deg. Blanda i äppelbitarna och arbeta degen på lätt mjölat underlag till en jämn och smidig deg.

Placera degen i en välmjölad skål, täck över med bakduk och låt jäsa i ungefär en timme till dubbel storlek.

Dela degen i sex lika stora bitar. Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett hål i mitten med hjälp av pekfingret. Snurra gärna degbiten runt fingret så att ringen i mitten blir större.

Jäs bagelsen under bakduk i ytterligare 10 minuter. Koka upp vatten samt 2 tsk kokossocker i en stor kastrull. Lägg dina bagels med hjälp av en hålslev en åt gången i vattnet. Ta ut efter 30 sekunder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda bagelsen i ugnen i 20 minuter; vänd dem efter att halva tiden har gått.

När de är klara, dela dem på mitten, sätt i brödrosten och njut med smör och sylt och en varm kopp kaffe eller te...

skriv utprint-icon