Vegetarisk ugnsomelett

home / recept / vegetarisk ugnsomelett

Vegetarisk ugnsomelett

0,0

0 Röster Betygsätt

En härlig vegetarisk ugnsomelett som fungerar bra som såväl frukost, lunch och middag!

  • Förberedelse:
  • enkel
  • 4

Gör så här

Knäck äggen i en skål och blanda ner morotsjuicen och Herbamare örtsalt. Tillsätt den rivna osten under omrörning.

Halvera purjolöken på längden och skölj bladen. Skär i tunna strimlor. Skär paprikan i små tärningar.

Skala morötterna och skär i tärningar. Hacka fänkålen och skär plommontomaterna i små bitar. Finhacka chilipepparn och persiljan.

Värm solrosoljan i en panna. Lägg grönsakerna i pannan och rör om en kort stund.

Klä en ugnsform på ca 15x20 cm med bakplåtspapper och lägg grönsakerna på bottnen. Häll över äggmassan. Grädda i 200 grader C i ungefär 20 minuter eller tills ytan är fast.

Näringsvärde per portion:

KCAL
408
KOLH
16 g
PROT
28 g
FETT
25 g