background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Mörk grönsaksbuljong

Grundrecept mörk grönsaksbuljong
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • medel
  • 1 liter
  • Prep: 20 min
  • medel
  • 1 liter
Grundrecept mörk grönsaksbuljong

gör din egen buljong så slipper du onödiga tillsatser

Ingredienser

  • 200 morötter
  • 200 g rotselleri
  • 100 g purjolök
  • 100 g lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 pepparkorn
  • 2 dl rödvin
  • 1 tsk Herbamare Original örtsalt

Gör så här

Tärna morötter, rotselleri, purjolök och lök och blanda med olivolja. Stek under omrörning på medelvärme i ca 20 min tills grönsakerna har fått lite färg. 

Tillsätt tomatpuré, lagerblad, kryddnejlikor och pepparkorn. Häll över rödvin och låt koka in lite. Tillsätt 1,5 l vatten och låt småkoka i ca 2 timmar under lock. 

Sila sedan buljongen och tillsätt Herbamare Original örtsalt.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!