Linspaté

home / recept / linspaté

Linspaté

0,0

0 Röster Betygsätt

Patén passar också som pålägg. Tillsätter man mer vätska och värmer upp den kan den även användas som sås.

  • Förberedelse:
  • enkel
  • 4

Gör så här

Tvätta linserna och låt droppa av ordentligt. Koka upp i vattnet tillsammans med schalottenlök, rosmarin, timjan och lagerblad. Koka allt mjukt på låg värme i ca 20 min. Ta bort örterna och låt linserna droppa av i en sil. Spara vätskan.

Purera linserna med Herbamare Örtbuljong (eller Herbamare Örtbuljong - låg salthalt), ättikan och 1,5 dl av vätskan. Droppa långsamt ner oljan mot slutet.

 

Näringsvärde per portion:

KCAL
96
KOLH
12 g
PROT
6 g
FETT
2 g

Fakta

Baljväxter är rika på fiber, mikronäringsämnen och vegetabiliskt protein.