Färska örter
Grön linje

Färska örter är pricken över i

Örter såsom oregano, timjan eller rosmarin antingen färskplockade från trädgården, från marknaden eller torkade ger dina marinader det lilla extra.

Men inte bara klassiska Medelhavsörter smakar bra i en marinad. Prova gärna körvel, mynta eller citronmeliss. Något alldeles särskilt är färsk koriander vilken du lätt kan odla i din egen trädgård. De färska bladen har en för oss ovanligt aromatisk lukt. Låt dig inte luras av detta! I marinader och såser utvecklar koriander en mycket delikat smak.

Grillgrönsaker
vit platshållare liten
Fänkål

Två marinader för grillade grönsaker

1. Ingredienser:

Tillagning:

Smula pepparkorn och strö över dina favoritgrönsaker. Blanda ihop citronjuice, olja, Herbamare och peppar och ringla över grönsakerna. Täck och låt marinera i 30 minuter.

Tips:

Passar mycket bra till fänkål-, aubergine- eller zucchiniskivor.

2. Ingredienser:

  • olivolja
  • Herbamare Spicy örtsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • paprikapulver
  • färsk eller torkad rosmarin
  • färsk eller torkad timjan

Tillagning:

Blanda ingredienserna efter smak med olivolja och låt stå i några timmar. 

Grön linje
Marinerad kött

Marinad för kött

Ingredienser:

  • 1 röd chili
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • Herbamare Original örtsalt
  • peppar från kvarn
  • ½ msk sojasås
  • 1 msk olivolja

Tillagning:

Skär chili på längden, ta ur fröna och hacka. Blanda med de andra ingredienserna i en mortel och bered till en mos.

skriv utprint-icon