Banan kaka med Bambu

10 portioner

Tidsåtgång: 10 minuter + 25 minuter i ugnen

INGREDIENSER

  • 180 g mandelmjöl
  • 2 msk linfrö, finmalda
  • 1 tsk kanel
  • 15 dadlar, urkärnade
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 mogen banan
  • 75 ml kokosolja
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 ägg
  • 1 handfull grovt hackade valnötter
  • 5 msk Bambu Instant

 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175° C och smörj in långpannan med kokosolja. Blanda ihop i en stor skål mandelmjöl, Bambu Instant, linfrön, kanel, bakpulver och salt. Purea dadlarna och bananen i en blender eller med stavmixer. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme.

Blanda kokosoljan, fruktpurén och tillsätt vaniljen och äggen. Rör ihop till en slät smet. Tillsätt smeten till skålen med de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop. Tillsätt de hackade valnötterna. Häll smeten i långpannan och baka i ugnen i ungefär 25 minuter. 

TIPS

Bananer är en bra källa till fiber, dessutom är kakan rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter.

divider

KANSKE GILLAR DU OCKSÅ

 Bambu kryddkaka  Bambur rutor
Bambu kryddkaka  Bamburutor

skriv utprint-icon