Bambu tiramisu

4-6 portioner

INGREDIENSER

  • 100 g savoiardikex
  • 3 msk Bambu Instant
  • 1 dl varm vatten
  • 3 msk persiko- eller kaffelikör
  • 300 g kvarg
  • 120 g mascarpone (italiensk färskorst)
  • 60 g rårörsocker
  • 250 g persikor
  • chokladpulver

GÖR SÅ HÄR

Lägg ut kexen i en ugnsform. Lös upp Bambu Instant i vatten och tillsätt likör. Dränk kexen i vätskan.

Blanda noga kvarg, mascarpone och socker. SKär persikorna i små bitar och blanda ner. Bred smeten jämnt över kexen och ställ kallt i minst 2 timmar.

Strö över kakaopulver innan servering.

TIPS

Använd konserverade persikor istället för färska. Tiramisun är också god med jordgubbar och grand marnier-likör, kokta päron och williamine-likör, eller körsbär och maraschino-likör.

Savoiardikex finns i välsorterade livsmedelsaffärer men kan bytas ut mot tunna skivor sockerkaka.

skriv utprint-icon