Bambu kryddkaka

till en bröd- eller springform

INGREDIENSER

  • 250 g vete- eller fullkornsmjöl
  • 100 g malda hasselnötter
  • 1 msk bakpulver
  • 2 vaniljstänger, urskrapade
  • 1 tsk kanel
  • 1 nypa kryddnejlika, malen
  • 1-2 msk Bambu Instant
  • 100 g chokladströssel
  • ½ msk kakaopulver
  • 250 g smör
  • 250 g rårörsocker
  • 5 ägg
  • 250 ml ekologiskt rött vin eller druvsaft


GARNERING

Välj antingen mellan:

  • vispad grädde,
  • florsocker och rött vin, eller
  • 100 g mörk bakchoklad

GÖR SÅ HÄR

Blanda ihop mjöl, hasselnötter, bakpulver, vaniljstång, kanel, kryddnejlika, Bambu Instant, chokladströssel och kakaopulver i en skål.

Vispa med elvisp smör, rårörsocker och ägg till ett fluffigt skum. Rör omväxlande i mjölblandningen och rödvinet.

Häll smeten i bröd- eller springformen och grädda i ugnen vid 190° C i 60-70 minuter. Ta kakan ur formen och låt svalna.

Servera kakan antingen som den är eller med vispad grädde, alternativt täck den med lite florsocker och rött vin, eller täck den med smält mörk bakchoklad.

TIPS

För att aromen ska utvecklas bör kakan stå och dra i 1-2 dagar innan den ätes.

Kakan kan förvaras svalt i ungefär 2 veckor och smakar bättre dag efter dag!

skriv utprint-icon