background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Krusbärskaka

Krusbärskaka
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • medel
  • 4
  • Prep: 30 min
  • medel
  • 4
Krusbärskaka



Istället för krusbär går det utmärkt att använda andra sorters bär!

Ingredienser

  • 250 g ej färskt bröd (grovt eller halvgrovt)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g hasselnötter
  • 1 ekologisk citron
  • 3-4 kvistar var av citronmeliss och basilika
  • 2 äggulor
  • 180 g crème fraiche
  • 50 g råsocker
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 2 äggvitor
  • 1 nypa salt
  • 500 g rensade och snoppade krusbär
  • smör till formen

Gör så här

Tärna brödet. Koka upp mjölken, tillsätt brödet och låt det dra en liten stund. Sila sedan genom en grov sil eller mixa.

Hacka nötterna grovt och rosta dem i en teflonpanna utan fett. Riv citronskalet och pressa ut saften. Skär citronmeliss- och basilikabladen i fina strimlor. Blanda alltsammans med äggulorna, crème fraichen, sockret och kanelen och rör ner i brödmassan.

Sätt ugnen på 200 °C. Vispa äggvitan och saltet hårt och blanda ner det i massan tillsammans med de hela krusbären. Häll över alltsammans i en smord gratängform. Grädda i ugnens nedre del ca 30 min.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!