Krusbärskaka

home / recept / krusbärskaka

Krusbärskaka

0,0

0 Röster Betygsätt

Istället för krusbär går det utmärkt att använda andra sorters bär!

  • Förberedelse:
  • medel
  • 4

Gör så här

Tärna brödet. Koka upp mjölken, tillsätt brödet och låt det dra en liten stund. Sila sedan genom en grov sil eller mixa.

Hacka nötterna grovt och rosta dem i en teflonpanna utan fett. Riv citronskalet och pressa ut saften. Skär citronmeliss- och basilikabladen i fina strimlor. Blanda alltsammans med äggulorna, crème fraichen, sockret och kanelen och rör ner i brödmassan.

Sätt ugnen på 200 °C. Vispa äggvitan och Herbamare havssaltet hårt och blanda ner det i massan tillsammans med de hela krusbären. Häll över alltsammans i en smord gratängform. Grädda i ugnens nedre del ca 30 min.

Näringsvärde per portion:

KCAL
615
KOLH
63 g
PROT
17 g
FETT
33 g