Mosa banan
Blanda ingredienser
Tryck ner en bit choklad
Bananmuffins

Bananmuffins

12 muffins

Tidsåtgång: 5 min + 25 minuter i ugnen

INGREDIENSER

  • 120 g glutenfria havregryn
  • 4 medelstora bananer (eller 3 stora)
  • 0,5 msk lönnsirap
  • 1 tsk riven muskot
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 30 g torkade körsbär
  • mjölkfri mörk choklad

 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 180 °C. Smörj muffinsformarna med lite smör. Häll havregrynen i en blender och finmal tills det liknar mjöl.

Mosa bananerna i en stor skål, tillsätt lönnsirap, riven muskot, mald ingefära, kanel, bakpulver, torkade körsbär samt havremjöl. Blanda väl.

Fyll muffinsformarna med blandningen. För att göra dem ännu godare - tryck ner en bit choklad i varje muffins och täck sedan över med lite mer smet.

Placera i ugnen och grädda i 20-24 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna.

skriv utprint-icon