Bambu rutor

30 bitar

INGREDIENSER

 

  • 250 g smör
  • 4 stora ägg
  • 300 g rårörsocker
  • 4 msk Bambu Instant
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 nypa salt
  • 3 dl mjölk
  • 16 g bakpulver (ca 3 tsk)
  • 450 g mjöl

 

GLASYR

  • 2 tsk Bambu Instant
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk varmt vatten
  • hackade pistagenötter

 

GÖR SÅ HÄR

Smält smöret och låt svalna lite grann. Rör ihop ägg och socker poröst. Vispa samman och blanda ner Bambu Instant, kakaopulver, salt och mjölk. Blanda samman bakpulver och mjöl och blanda ner i det övriga. Tillsätt det smälta smöret

Värm ugnen till 200 °C. Smöra en form (35x40 cm) eller klä den med bakplåtspapper. Häll ut smeten på plåten och grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen.

Blanda Bambu Instant, vaniljsocker och florsocker. Tillsätt vattnet och rör till en slät massa. Bred ut massan över den fortfarande varma kakan och strö pistagenötterna över. Skär kvadrater (7 cm sida) och låt svalna.

skriv utprint-icon