Bambu apelsinkräm

4 personer

INGREDIENSER

  • 3 ekologiska apelsiner
  • lite vatten
  • 2 msk Bambu Instant
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 g agar-agar (förtjockningsmedel från växtriket)
  • 3 färska äggulor
  • 80 g råsocker
  • 1,5 dl grädde
  • 1 äggvita

GÖR SÅ HÄR

Riv ner skalet från en apelsin i en skål. Pressa saften från alla tre apelsinerna och blanda ut med 2,5 dl vatten i en kastrull. Lös upp vaniljsockret och agar-agar i vätskan. Hetta upp under omrörning och låt koka 1-2 minuter. Flytta kastrullen från plattan och ställ den vid sidan om med lock. 

Vispa äggula och socker i en varm skål tills det blir ett tjockt skum. Vispa ner av den fortfarande varma Bambu apelsinsaft-blandningen lite i taget.

Vispa ihop grädden och äggvitan och rör ner i det andra. Häll blandningen i 4 små skålar eller kaffekoppar. Låt stelna minst 2 timmar i kylskåp.

TIPS

Garnera med vispgrädde och apelsinskivor.

skriv utprint-icon