background

Hälsa & livsstil

Härliga hudoljor!

- Vårda, skydda och ge din hud näring!

Först och främst är det viktigt att välja oljan som passar just din hud. Detta kan betyda att du måste först prova olika oljor. Men har tålamod - din hud kommer att tacka dig!

Naturliga vegetabiliska oljor är rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Kallpressade ekologiska oljor är bäst för din hud - de går djupt in i huden och har en högre halt av vårdande innehåll än mer processade oljor.

Mineralolja (paraffin) är inte vegetabilisk utan kommer från jordens berggrund; den hittas ofta i billigare hudvårdsprodukter. Oljan innehåller inga näringsämnen, men lägger sig som en skyddande hinna på huden. Använder man den för ofta kan huden dock bli uttorkad.

Vanlig matolja fungerar bra att använda på huden, men de är ofta mer raffinerade för att få bort till exempel doft- och smakämnen ur oljorna.

Är du allergisk var extra noga: oljor kan vara allergiframkallande! Men fördelen med oljor är att man vet vad de innehåller - inga kemiska och konstgjorda tillsatser som ger oljan en viss konsistens som t ex i krämer där det alltid finns ämnen (emulgeringsmedel) som gör att vattnet och oljan i krämen sammanblandas.

Det är en myt att oljor täpper till porerna och lämnar en fet glans på huden. Oljor lämpar sig för både torr och fet hud samt problemhy. Beroende på sort kan oljan kännas mer eller mindre "kladdig" på huden.

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!