background

Hälsa & livsstil

Naturliga ansiktsmasker

- ger ditt ansikte det lilla extra!

Vårdande ansiktsmasker är ett utmärkt sätt att ta hand om din hud. De flesta recept är enkla att göra och du kan blanda dem spontant hemma. Bäst är att använda alla masker på ren hud och låta verka i cirka 15 till 20 minuter. Skölj noga ditt ansikte efteråt med ljummet vatten och lägg på ett bra närande kräm. Även mer avslappnande och dessutom bekvämare är det att använda masken i badkaret. Maskens vårdande verkan utvecklas bäst när huden är varm och porerna är öppna. 

Mjölk med ros

Prova t ex ett mjölkbad såsom redan Cleopatra gjorde. De proteiner, enzymer och vitaminer som finns i mjölken främjar hudens elasticitet och stimulerar cellbildningen. Mjölkfettet och mjölksyran lugnar huden, är fuktgivande och skyddar huden från skadlig påverkan från omgivningen. Ta två liter helmjölk eller en kopp mjölkpulver till ett badkar. För en subtil, avslappnande doft tillsätt gärna en droppe rosenolja.

Mer recept till hemmagjorda badtillsatser hittar du här >

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!