Kokosnöt tryfflar med Bambu

30 stycken

Tidsåtgång: 10 minuter + 4 timmar i kylen

INGREDIENSER

  • 280 g mörk choklad (minst 70% kakao), finriven
  • 45 ml extra virgin kokosolja
  • 250 ml kokosmjölk
  • 10 ml vaniljextrakt
  • 20 g Bambu Instant
  • 60 g riven kokos
  • Tillval: ½ till 1 tsk chilipulver, kanel, kardemumma, apelsin- eller citronskal, osv.

 

GÖR SÅ HÄR

Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme. Tillsätt den finrivna chokladen. Värm upp kokosmjölken tillsammans med Bambu Instant i en kastrull utan att låta den koka. Blanda oljan och mjölken till en smet och tillsätt vaniljextrakten. Häll blandningen i en förslutbar behållare och ställ i kylen i minst 4 timmar.

Blanda oljan och mjölken till en smet

Ta en tesked som mått och forma sedan med händerna små bollar av blandningen. Rulla hälften av bollarna i Bambu Instant och andra hälften i riven kokos.

forma små bollar

 

TIPS

Bollarna är rika på antioxidanter och laddade med C-, E-, B1-, B3- och B5-vitaminer dessutom ger kokosnöten naturlig energi.

skriv utprint-icon