home / faq om biotta

Biotta - FAQ

Vanliga frågor om Biotta

Är Biottas produkter ekologiska?

Ja, de merparten de ekologiska grönsakerna i Biottas juicer kommer från regionen runt Biottas anläggningar i Thägerwilen, vid Bodensjöns södra strand. Detta innebär korta, direkta transportvägar från fält till flaska. Säsongens råvaror bearbetas färska, inom ett par timmar efter skörd.

Biotta har ett nära och långsiktigt samarbete med sina odlare, med en rättvis prissättning, och har full kontroll från fält till flaska. Biottas juicer är certifierade enligt bland annat Bio Suisse och EU-lövet.

Varifrån kommer ingredienser i Biottas juicer?

Grönsakerna kommer till stor del från schweiziska ekologiska odlare, många från den lokala regionen. Andra ingredienser kommer från andra delar av världen; i Schweiz går det ännu inte att odla till exempel banan eller mango. När det gäller råvaror från utlandet, bygger Biotta upp långsiktiga relationer med sina partners, och väljer ingredienser som når upp till stränga ekologiska och sociala krav.

Varför förpackas Biottas juicer i glasflaska?

Biottas juicer har förpackats i glasflaskor sedan 1957. De är bäst lämpade för att skydda juicerna från omgivningens påverkan, och juicerna har en hållbarhet på upp till 30 månader.

Lämna gärna dina tomma Biotta-flaskor till återvinning.

 

Hur får Biottas juicer så lång hållbarhet?

Genom att varsamt pastörisera juicerna - det vill säga hetta upp dem. Denna metod är den mest vanliga och välbeprövade metoden inom livsmedelsproduktion.

Vad menas med koncentrat?

Koncentrat används ofta i industriell framställning av juicer. Med denna metod pressar man vattnet från frukten eller grönsaken för att producera ett frukt/grönsakskoncentrat. Koncentratet är lättare att transportera och kan förvaras längre tid, då det högra fruktosinnehållet fungerar som konserveringsmedel. När koncentratet kommer fram, blandas det ut med vatten och förpackas som juice. Detta har lite gemensamt med färskpressad juice, eftersom värdefulla näringsämnen lätt kan gå förlorade med denna metod. Biotta använder av princip sig inte av koncentrat, utan bara färskpressade juicer av högkvalitativa råvaror.

Vilka Biotta-juicer innehåller laktos?

Biotta Vita 7 och Biotta Wellness som båda ingår i Biotta Wellness Week innehåller vassle - vilket innebär att de också innehåller laktos.

 

Varför innehåller vissa av Biottas juicer tillsatt sötningsmedel?

Alla Biottas produkter har sina egna särskilda egenskaper. Bär, till exempel, är särskilt syrliga, och kan vara svårt för vissa att dricka. Därför tillsätts en ekologisk teblanding och ekologisk agavesirap (fruktos) till några av Biottas juicer.

Hur många rödbetor innehåller en flaska Biotta Rödbeta?

Tre stycken. En kilo rödbetor ger ca 0,75 liter saft.

Hur mycket Biotta Rödbeta kan man dricka dagligen?

Det finns ingen känd övre gräns. Det kan dock förekomma att för mycket rödbetsjuice kan påverka blodtycket.

Följ oss på Facebook

Kontakt:

Svenska Bioforce AB

Box 147

SE-221 00 Lund

Telefon +46 (0) 46 23 47 00

Fax +46 (0) 46 23 47 29

info@bioforce.se