background

Tillverkning

Skörd

- Vi skördar runt 300 ton färska växter om året

Våra egna odlingar ger oss möjligheten att ha kontroll över alla de faktorer som påverkar kvalitet och verkan hos ett växtbaserat läkemedel.

För närvarande skördar Bioforce runt 300 ton färska växter om året. Oavsett om de kommer från våra egna odlingar, kontrakterade bönder eller utbildade viltsamlare, skördas och bearbetas växterna inom 24 timmar för att förebygga nedbrytningsprocesser.

För att uppnå sin fulla potential, får växterna stå kvar i jorden till det är optimalt att skörda dem. Genom att använda växterna omedelbart stannar de aktiva substanserna på maximal nivå. Vi slipper även problem med lagring, desinfektion och strålning för att ta hand om mikroorganismer. Inom ett par timmar efter skörd befinner sig våra växter i det första stadiet på resan mot att bli en färsk tinktur.

Den ekologiska odlingen till trots tas även prover för att se om det förekommer föroreningar som till exempel tungmetaller.

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!