background

Hälsa & livsstil

Varför misslyckas du med dina nyårslöften?

- Hur är det med dina nyårslöften? Du har väl inte gett upp än?

Viljan att förändra sitt liv är ganska stor i slutet av året. Med ett nytt års början vill man också lämna gamla (o)vanor bakom sig och förnya sitt liv. Det är inget fel med detta. Problemet är främst att det inte är så lätt för oss människor att ge upp våra rutiner som vi kanske har levt med i många år.

Oavsett om du vill börja träna mer, gå ner i vikt, sluta röka, stressa mindre, minska alkohol, äta mer frukt och grönt eller minska ner ditt godisintag - det går att genomföra men det krävs en viss insats från din sida.

Sätt klara och tydliga mål! "Jag vill sluta röka för att kunna andas bättre" istället för att "jag vill må bättre". Tänk på att dina nya vana ska vara realistisk och dröm inte för högt. Har du aldrig tränat förr? Då är det bättre att börja med en gång i veckan istället för att boka in fyra träningspass direkt. Framförallt om du dessutom ska jobba och ta hand om din familj.

Skriv ner dina mål och välj en positiv mening. Det känns mycket bättre att säga "jag vill äta hälsosammare" än "jag vill inte fortsätta äta skräpmat".

Börja med två till tre meningsfulla och specifika mål som handlar om en förändring DU önskar och inte din omgivning och ta sedan en dag i taget. Med våra tips kan du börja ditt nya liv när som helst - även i mitten av året!

Lycka till!

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!