home / tillverkning / bearbetning

Bearbetning

Tinkturer är extrakt som tillverkas genom att använda alkohol i olika koncentrationsgrad. Här kan du läsa mer om framställningen av tinktur och vidare bearbetning av tinkturerna till tabletter.

Extraktion

För att ett naturläkemedel ska kunna tillverkas måste de aktiva ämnena extraheras. Den enklaste formen av extraktion kallas macerering och är den mildaste formen för växtextraktion.

Efter ankomst till anläggningen inspekteras de nyskördade växterna. Växterna hackas mekaniskt och hälls i en blandning av alkohol och vatten. För att avgöra mängden alkohol som behövs för extraktionen beaktar man mängden vatten som redan finns i växten. Blandningen hälls i alkohol och får stå i allt i från flera timmar till fjorton dagar beroende på växten. Blandningen rörs om med jämna mellanrum. På detta sätt frisläpps så många av växternas aktiva ingredienser som möjligt.

Efter extraktionen pressas vätskan (tinkturen) ut och separeras från de fasta växtdelarna. Efter laboratorietester hälls tinkturen i tankar. Denna "modertinktur" är basen för alla naturpreparat som A.Vogel/Bioforce producerar, såväl flytande som fasta.

Resterna - växtmassan som blir över och som ansamlas under pressningsprocessen efter extraktionen komposteras och hamnar därmed åter i det naturliga kretsloppet.

Tinkturer

A.Vogels tinkturer innehåller högsta möjliga mängd av de lösliga beståndsdelarna hos medicinalväxterna. De är å ena sidan färdiga mediciner, som till exempel Echinaforce - men de används också som bas för många andra A.Vogel-produkter.

Genom att blanda olika tinkturer enligt Alfred Vogels recept framställs sammansatta preparat såsom Cynaramin. Tinkturer ingår även i andra produkter som Drosinula hostsirap, Po-Ho-olja, Echinacéa Tandcreme med flera.

Tabletter

För att framställa tabletter koncentreras tinkturerna först under vacuum. Efter att alkoholen avdunstats är nästa steg tillverkningen av själva tabletterna. Koncentratet blandas med ett naturligt tabletthjälpämne (cellulosa/laktas). Pastan torkas sedan och placeras i tablettpressar för att skapa rätt formade och lättsmälta tabletter.

Slutligen placeras tabletterna och tinkturerna i A.Vogel-förpackningar, för att sedan levereras till din hälsobutik eller apotek. Flaskorna och burkarna får en kvalitetsförsegling, vilket garanterar kunden ett naturpreparat från A.Vogel av högsta kvalitet!

Följ oss på Facebook