home / biotta

Biotta

- naturen på flaska!


Biottas ekologiska juicer

Sedan den allra första Biottajuicen såldes år 1957, har det varit Biottas mål att erbjuda välsmakande juicer gjorda på ekologiska råvaror av hög kvalitet - utan konstgjorda tillsatser.

De mesta av de ekologiska grönsakerna i Biottas juicer kommer från regionen runt Biottas anläggningar i Thägerwilen, vid Bodensjöns södra strand. Detta innebär korta, direkta transportvägar från fält till flaska. Säsongens råvaror bearbetas färska, inom ett par timmar efter skörd.

Biotta har ett nära och långsiktigt samarbete med sina odlare, med en rättvis prissättning, och har full kontroll från fält till flaska. Biottas juicer är certifierade enligt bland annat Bio Suisse och EU-lövet.


Biotta Breuss

Riktlinjer

Biottas juicer är:

  • 100% naturliga
  • 100% ekologiska
  • tillverkade av 100% färskpressad juice, och inte från koncentrat
  • utan tillsatt socker (enbart naturligt förekommande sockerarter)
  • utan tillsatta färgämnen, konserveringsmedel eller smakämnen
  • utan tillsatta vitaminer (enbart frukternas och grönsakernas egna vitaminer)


Biotta morot

Produktion - från fält till flaska

Se en film från 2012 års skörd:


Bio-Inspecta

Certifiering

Swiss Organic Farming Ordinance, certifierad av bio.inspecta AG, CH-BIO-006

bio.inspecta övervakar och certifierar ekologiska produkter i enlighet med Swiss Organic Farming Ordinance, EU-ekologisk odling och Bio Suisses riktlinjer. Företaget grundades för att garantera neutrala, oberoende och pålitlig certifiering av ekologiska produkter. Produkter blir aldrig kontrollerade och certifierade av en och samma person.

Läs mer om bio.inspecta >


BioSuisse liten

Bio Suisse

Bio Suisse organiserar och förvaltar utvecklingen av "The Bud"-symbolen och ekologisk odling i Schweiz. Symbolen garanterar att Bio Suisses riktlinjer följs, och att hela gården upprätthåller ytterst hög ekologisk standard. Runt 5500 odlare har blivit tilldelade märket.

Läs mer om Bio Suisse >


Europalövet

EU-ekologisk odling "EU-lövet"

Sedan 1992 har EU-ECO-förordningen (EC 834/2007) styrt ekologiskt jordbruk inom EU. Förordningen är bindande för alla länder inom EU och fastställer minimikraven för odling och övervakning av ekologiska produkter.

Läs mer om EU-lövet >


fssc2000

FSSC 22000

FSSC (Food Safety System Certification 22000) är en standard för att försäkra livsmedelssäkerhet vid produktionen av livsmedel. FSSC 22000 baseras på en ISO-standard och är ackrediterad av GFSI (Global Food Safety Initiative).

Läs mer om FSSC 22000 >


Halal certification

Halal certification

HCS (Halal Certification Services) är ett globalt godkänt företag som undersöker ingredienser men även färdiga produkter för att säkerställa att de motsvarar Halals krav. Halal certifiaction garanterar att Halal standarder har uppfyllts under samtliga produktionsstadier. Produkter som är Halal certiferade är tillåtna enligt islamisk lag och kan konsumeras av muslimer.

Läs mer om Halal certification >

skriv utprint-icon