Goda recept med färska groddar från BioSnacky

Här hittar du receptidéer för varje tillfälle - sedan är det bara att vara kreativ!

Groddar kan användas väldigt mångsidigt i köket. Både de kryddigare sorterna såväl som de mildare alfalfagroddarna lämpar sig som smörgåspålägg, till dip eller för att toppa sallader, soppor och grytor. Groddar kan du även njuta som fyllning eller sidorätt. 

Ett litet recept-urval hittar du nedan. Naturligtvis finns det otaliga grodd-idéer. Läs vidare för fler A.Vogel-recept


Avokadodip med groddar

Avokadodip med groddar...

... innehåller avokado, citronjuice, lök, Herbamare Spicy örtsalt och färska BioSnacky-groddar!
Dippen serveras till grönsaker, kött eller bröd!

Bonusen: avokado innehåller mycket B6-vitamin!

Till receptet >


Fylld svamp på alfalfagroddsallad

Fylld svamp på alfalfagroddsallad...

... är en sallad med BioSnacky Alfalfafrön, färska champinjoner, purjolök, tomat, lök, vitlöksklyfta, äggul, kvarkost, kryddor, Herbamare Original örtsalt med en fin dressing med pinjenötter och parmesanost.

Champinjoner är ett av de få livsmedel som innehåller D-vitamin.

Till receptet >

Risrätt från Fjärran Östern med äpple, russin och mungbönor

Risrätt från Fjärran Östern med äpplen, russin och mungbönor...

... med BioSnacky Mungbönor som du groddar själv hemma och med massor av grönsaker såsom: fänkål, paprika, lök, ingefära och frukt: äpplen. Serveras med råris, en nypa ingefära, russin och dill!

Råris är särskilt hälsosamt eftersom det innehåller B6-vitamin (pyridoxin) vilken är viktigt för kroppens ämnesomsättning.

Till receptet >


Ugnsbakad ramslöksravioli

Ugnsbakad ramslöksravioli...

...är ett dinkelpastadeg-rätt med ramslök, bladspenat, schalottenlök, ricotta, parmesan, ägg, morrötter.

Är det inte säsong för ramslök fungerar även bl a BioSnacky-groddar som man på grund av aromen använder råa till fyllningen.

Till receptet >


Pikant lassi med groddar

Pikant lassi med groddar...

... med färska BioSnacky Alfalfagroddar, tomater, vårklynne, yoghurt, sojasås och Trocomare örtsalt.

Lassi är en uppfriskande, sval och färsk törstsläckare från det ayurvediska köket. En blandning av yoghurt, vatten efter smak samt 200-250 g mosade fruktkött eller grönsaker bilder basen. Lassi kan antingen vara söta eller salta.

Till receptet >

skriv utprint-icon