Indisk blomkålscurry

4 portioner

Tidsåtgång: 15 min förberedelser + 30 min kokning

INGREDIENSER

  • 150 g naturell yoghurt
  • 600 g blomkål, delad i buketter
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk ingefära, finhackad
  • Herbamare Original örtsalt
  • peppar från kvarn
  • 250 g tomatsås
  • 30 ml vatten
  • 2 msk soja
  • 1 tsk mjöl
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 50 g mandlar, hackade
 

GÖR SÅ HÄR

Värm olivoljan i en stekpanna och stek senapsfrön i ungefär 1 minut. Tillsätt schalottenlök och vitlök och stek i ytterligare 1 minut. Tillsätt sedan blomkål och fortsätt steka i ungefär 3-4 minuter.

Blanda ner alla kryddor, ingefära, tomatsås, vatten och soja och låta sjuda i 20 minuter. 

Rör i mjöl och yoghurt. Blanda ordentligt. Garnera med koriander och mandlar.

Servera gärna med råris.

skriv utprint-icon