Veggie-sushi med blomkålsris

home / recept / vegetarisk sushi med blomkålsris

Vegetarisk sushi med blomkålsris

0,0

0 Röster Betygsätt

Ett annorlunda vegetarisk sushi-recept med blomkålsris istället för vanligt vitt ris.

  • Förberedelse:
  • lätt
  • 4

Gör så här

Blomkål i matberedare

Börja med riset. Lägg blomkålsbitarna i en matberedare och blanda tills du har en fin konsistens som liknar ris. Det kommer inte att ta lång tid!

 

Blomkålsris

Värm upp oljan i en liten kastrull och tillsätt 'riset'. Blanda riset med oljan och tillaga i sju till åtta minuter tills den mjuknar. Ställ åt sidan.

Skär svampen

Skär därefter svampen i långa remsor och lägg i en skål. Ringla över lite soja, olja och balsamvinäger och låt dra i 5 minuter. Under tiden skär avokadon och ställ åt sidan. Tillaga svampen i en kastrull vid medelhög till hög värme i några minuter tills den är mjuk.

Blomkålsris och avokado

Nu är det dags att rulla sushin! Se till att riset håller sig något varmt eftersom detta kommer att underlätta. Börja med att sprida ut ett lager ris över noriarket. Lämnar lite utrymme framsidan och baksidan, lägg sedan avokado och svampskivor på toppen.

Rulla ihop sushi

Rulla ihop och skär i två delar. Servera med ingefära, wasabi och soja.

 Veggie-sushi