background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Fänkålscarpaccio med rosépeppar

Fänkålscarpaccio
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 4
  • Prep: 15 min
  • enkel
  • 4
Fänkålscarpaccio

Den välkända italienska förrätten på svenskt vis med fänkål!

Ingredienser

  • 400 g fänkål
  • 50 g svarta urkärnade oliver
  • olivolja att steka i
  • 1 tsk torkad rosépeppar
  • 1 citron, juice
  • 2 msk olivolja med citron
  • Herbamare Original örtsalt
  • peppar från kvarn

Gör så här

Skär fänkål med grönsaksskärare i 3-4 mm tjocka skivor. Dela oliverna på längden i fyra delar. Stek portionsvis fänkål och oliver på varje sida med rikligt med olja i 2-3 minuter tills fänkålen får lite färg. 

Lägg fänkålsskivor och oliver på en tallrik. Smula sönder rosépeppar mellan fingrarna och strö över. Vispa citronjuice, citronolja, Herbamare Original örtsalt och peppar. Droppa över fänkålen. Täck över och låt marinera i 30 minuter. 

 

 

Fakta

Rosépeppar kommer inte från pepparbusken och är inte stark. Den har en mild och sötaktig smak som påminner om enbär. På grund av det sköra skalet går den lätt att smula sönder mellan fingrarna.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!