Fänkålscarpaccio

home / recept / fänkålscarpaccio

Fänkålscarpaccio med rosépeppar

0,0

0 Röster Betygsätt

Den välkända italienska förrätten på svenskt vis med fänkål!

  • Förberedelse:
  • enkel
  • 4

Gör så här

Skär fänkål med grönsaksskärare i 3-4 mm tjocka skivor. Dela oliverna på längden i fyra delar. Stek portionsvis fänkål och oliver på varje sida med rikligt med olja i 2-3 minuter tills fänkålen får lite färg. 

Lägg fänkålsskivor och oliver på en tallrik. Smula sönder rosépeppar mellan fingrarna och strö över. Vispa citronjuice, citronolja, Herbamare Original örtsalt och peppar. Droppa över fänkålen. Täck över och låt marinera i 30 minuter. 

Näringsvärde per portion:

KCAL
126
KOLH
7 g
PROT
3 g
FETT
10 g

Fakta

Rosépeppar kommer inte från pepparbusken och är inte stark. Den har en mild och sötaktig smak som påminner om enbär. På grund av det sköra skalet går den lätt att smula sönder mellan fingrarna.

kalorisnålt, kolersterolfritt, glutenfritt, laktosfritt