Favoritgrönsaker
Grön linje

Prova något nytt...

... och grilla vegetariskt! Det går alldeles utmärkt. Allt du behöver är dina favoritgrönsaker (gärna från säsongen - de smakar bättre och är även mer miljövänliga), några kryddor och lite fantasi. Titta bland våra vegetariska grillrecept och hitta din favorit!

Smaklig måltid!

Chili

Mexikansk salsa

 

Ingredienser:

Skär tomaterna i små bitar, ta ur kärnorna. Strö på lite salt och låt stå i en timme. Häll sedan bort vätskan som uppstått. Kärna ur chilifrukterna, skär chili och lök fint, blanda tillsammans med koriander i tomaterna. Krydda och blanda med 1-2 tsk olivolja.

Denna sås smakar mycket bra till majschips eller hastigt grillade tortillas.

 

Grön linje
Sesam

Sesampotatis


Ingredienser (per person):

Dela potatisen på längden och pensla med lite olja. Lägg oreganoblad, 2 tsk sesam, salt och peppar mellan halvorna, lägg ihop och grilla i aluminiumfolie.

Grön linje
Grönsaksspett

Grönsaksspett

Enkelt att göra, färgglatt, snabbt och nyttigt är grönsaksspett. Och det bästa: du bestämmer själv vilka grönsaker som ska vara med. Under sommaren är det säsong för bland annat majs, sparris, palsternacka, färskpotatis, lök, tomat och rabarber. För mer variation kan du krydda dina spett med persilja, gräslök, timjan, basilika, citronmeliss eller mynta - det är bara fantasin som sätter gränser.

Grön linje
Curry

Curry-olivolja-marinad


Ingredienser:

  • 2 dl olivolja
  • 2 msk stark curry (tandoori)
  • 1 fint rivet äpple
  • ½ apelsin, juice
  • 2 msk kokosmjölk
  • Herbamare Original örtsalt
  • peppar från kvarn

Blanda alla ingredienserna till en marinad. 

Grön linje
Halloumi

Grillad ost

Förr fanns halloumi bara i grekiska eller turkiska livsmedelsbutiker. Idag kan den köpas nästan överallt. Denna läckra ost från Cypern framställs av ko-, får- och getmjölk och är ofta smaksatt med mynta. Den passar mycket bra till grillning.

Ingredienser:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk färska korianderblad, hackade
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk grovkornig senap
  • Herbamare Original örtsalt
  • peppar från kvarn
  • 250 g halloumi

Skär halloumi i fyra skivor och grilla på båda sidor tills de är gyllenbruna. Blanda alla ingredienserna till en dressing.

Servera halloumi med dressingen, garnera gärna med koriander eller persilja. Rostat pitabröd passar utmärkt till halloumi.

Eller tärna halloumi-osten, marinera och trä tärningarna tillsammans med grönsaker på ett grillspett. 

skriv utprint-icon