home / må väl med a.vogel / naturliga ansiktsmasker

Naturliga ansiktsmasker

- ger ditt ansikte det lilla extra!

Kall luft ute, varm och torr luft inne - det kan lätt bli en stor belastning för vår hud. Skäm bort ditt ansikte med en hemmagjord ansiktsmask som ger fukt, skyddar och gör huden len igen!

Vårdande ansiktsmasker är ett utmärkt sätt att ta hand om din hud. De flesta recept är enkla att göra och du kan blanda dem spontant hemma. Bäst är att använda alla masker på ren hud och låta verka i cirka 15 till 20 minuter. Skölj noga ditt ansikte efteråt med ljummet vatten och lägg på ett bra närande kräm. Även mer avslappnande och dessutom bekvämare är det att använda masken i badkaret. Maskens vårdande verkan utvecklas bäst när huden är varm och porerna är öppna. 

Mjölk med ros

Prova t ex ett mjölkbad såsom redan Cleopatra gjorde. De proteiner, enzymer och vitaminer som finns i mjölken främjar hudens elasticitet och stimulerar cellbildningen. Mjölkfettet och mjölksyran lugnar huden, är fuktgivande och skyddar huden från skadlig påverkan från omgivningen. Ta två liter helmjölk eller en kopp mjölkpulver till ett badkar. För en subtil, avslappnande doft tillsätt gärna en droppe rosenolja.

Mer recept till hemmagjorda badtillsatser hittar du här >

Mild avokadomask

Purera en mogen avokadohalva, blanda med en matsked kvarg samt en matsked honung. Applicera omedelbart (avokado blir snabbt brun). 

Denna mask är fuktgivande och gör huden mjuk samt främjar dess blodcirkulation.

Söta läppar

Sköra, spruckna läppar? Medan du låter ansiktsmasken verka smörj lite ekologisk honung på läpparna. De blir släta och sammetslena - och efter ungefär tio minuter slickar du helt enkelt bort honungen.

Mjölk- och honungsmask

Blanda två matskedar mjölk, två matskedar naturell yoghurt och tre matskedar ekologisk honung. För att massan ska bli tjockare tillsätt gärna två matskedar vetekli eller mannagryn. 

Masken är återfuktande och milt vårdande.

Uppfriskande kvargmask

Blanda 100 g kvarg, en äggula och en tesked olivolja. 

Denna blandning är bra vid torr hud, den friskar upp och lugnar hudrodnader.

Potatis mot trött och irriterad hud

Krossa en kokad och skalad potatis i lite mjölk. Tillsätt en matsked olivolja och fördela den varma massan över ansikte och hals. OBS: prova först så att inte gröten är för varmt så att du bränner dig! 

Masken smeker din hud och är avslappnande.

Bananmask

Krossa en mogen banan med en gaffel, tillsätt två matskedar grädde, en matsked kvarg och blanda i en äggula. 

Välgörande vid torr hud.

Indisk mjölkmask

Blanda tre matskedar finmalda nötter, en matsked mandelolja och två matskedar mjölk och applicera. 

Masken är en bra fuktgivare och hjälper vid torr hud.

Följ oss på Facebook