home / må väl med a.vogel

Må väl med A.Vogel

Ta dig en titt på våra teman och hälsotips!Utomhusträning

Träna utomhus - året om!

Att träna ute är nyttigt - utomhusaktiviteter är nyttigt även under vinterhalvåret och främjar fysisk kondition och välbefinnande. Den som rör på sig mycket under hösten kommer att hålla sig i form samtidigt som man håller även förkylning och influensa på avstånd.

Läs mer om hur tränar utomhus även under vintern >


Solvitaminet

D-vitamin är livsnödvändigt

Många, både i Skandinavien och i andra delar av världen, har brist på D-vitamin. Hur mycket D-vitamin behöver vi och hur kan vi få i oss tillräckligt?

Läs mer >


Massage

Massage för alla dina sinnen...!

Stela ben, kalla händer och tunga fötter, trötthet, stress - en massage kan göra underverk för kropp och själ. Genom århundraden har människan fått hjälp att att må bättre genom att ta hand om kroppens muskler.

Läs mer om hur massage hjälper dig att slappna av >


Torra ögon

Torra ögon!

Torra ögon kan ha flera orsaker. Det är bland annat en del av ett naturligt åldrande, till exempel under klimakteriet. Men ögonen kan bli torra vid lång datoranvändning, om det är torrt hemma eller efter vistlese ute i sol, hård vind eller kyla. Även linsbärare, pollenkänsliga och de som använder vissa mediciner kan få torra ögon.

Läs mer om torra ögon, orsaker och behandlingstips >


Stress

Känn igen tecknena på stress!

Vad som är stress är helt olika från en person till en annan. Var och en upplever exakt samma situation annorlunda. Vi är olika sårbara beroende på våra medfödda svagheter, vad vi har varit med om tidigare i livet och vår personlighet.

Läs mer om hur du påverkas av stress och vad du kan göra för att undvika stressituationer >


Semestertid

Gör det bästa av sommaren

Sommaren är på ingång! Nu är det tid för vila, återhämtning och sköna stunder på resan, hemma och i naturen. Läs vidare för några tips om hur du gör det bästa av din sommar!

Läs mer om sommarhälsa >

Ingen vill att årets finaste veckor ska bli förstörda på grund av dålig mage, värmeslag eller hudskador. Vi ger dig tips på hur du kan undvika de vanligaste semetsteråkommorna!

Sommarsjukdomar - så undviker du dem >


Depression & nedstämdhet

Man kanske ofta säger "Jag är deprimerad", när man egentligen menar att man känner sig ledsen, nedstämd, eller trött på grund av livets upp- och nedgångar. Det är viktigt att skilja mellan depression och känslor av nedstämdhet eller oro.

Lär dig mer om orsaker och symtom till depression >

Våra tips som hjälper dig att hantera perioder av nedstämdhet >

Läs om hur depression påverkar olika personer på olika sätt >

Vilka olika typer av depression finns >

Behandling av depression >


Uppblåst mage?

Hur mår din mage?

Alla har vi då och då problem med magen - när vi äter dåligt, stressar, eller kanske är på resande fot.

Lär dig mer om hur matsmältningen fungerar och hur du kan bygga upp en sund bakterieflora >

Uppblåst mage? Så lindrar du besvären >


Vårdande hudoljor

Härliga hudoljor!

Med en naturlig, vegetabilisk hudolja kan du minimera kemiska tillsatser på din hud. Läs vår guide för att hitta oljan som passar just dig!

Ge din hud näring med naturliga oljor >

Guide till hudoljor >


Socker

Sötsugen?

Alla gillar vi sötsaker - ibland är det för svårt att stå emot kakan eller chokladbiten. Eftersom socker idag finns i de flesta bearbetade livsmedel, är det ännu svårare att undvika.

Vad beror sötsug på och hur kan man minska sitt sockerintag?

Lär dig mer om de olika sockerarterna >


Soppvecka

Skäm bort dig själv med en soppvecka

Soppor är nytta och enkla att göra - och passar perfekt i höstkylan!

Läs mer >

 


Låt inte förkylningen hejda dig

Förkylning

Varje år för vintermånaderna med sig rinnande näsor, skorrande hosta och halsont. Den som vill undvika förkylnings- och influensavirus behöver en viktig sak: ett starkt immunförsvar! Vi har tips på hur ditt immunsystem kommer i form.


Vinterhud

Vacker hud - även på vintern!

Visste du att huden är vårt största organ? Under vintern är huden särskilt utsatt för omgivningarnas påverkan - läs våra tips för en vacker hud även under vintern! Varför inte prova något av våra recept på ansiktsmasker?

Vacker vinterhud >

Gör dina egna ansiktsmasker >


Välmående varje dag!

Vårstäda kroppen! 

Dags att vårstäda kroppen! Men varför fungerar inte dieter som de utlovar? Här tipsar vi om juicefasta: enkelt att genomföra, sunt och skonsamt för kroppen och framförallt - riktig gott!

Inre vårstädning >

Ta en juicedag >


Sov bättre och vakna utvilad

Sömnproblem

Sömnproblem är allt vanligare idag. Vi hjälper dig att förstår vad som händer med kroppen när du sover. Dessutom har vi några enkla tips till dig som vill somna snabbare på kvällen, sova djupare och vakna utvilad. 

Lär dig mer om sömn >


En bra arbetsdag

Hälsa på jobbet

Stress, ryggont och färdigmat som vi kastar i oss allt för snabbt - det låter kanske bekant? Så här ser vardagen ut för många av oss som jobbar varje dag. Motverka dåliga arbetsförhållanden och ha det trevligare på jobbet med våra tips.

Sund lunch på kontoret >

Börja dagen med en nyttig frukost >


Tänder

Tandhälsa & Tandvård

Forskningsstudier har visat ett samband mellan tandhälsa och allmänhälsa samt välbefinnande. Ja, till och med åderförkalkning kan förknippas med infektioner i munhålan. Vi visar dig hur du sköter om dina tänder.

Lär dig mer om tandvård >

A.Vogels naturliga tandvårdsprodukter >


Fästing

Fästingar

Varma temperaturer lurar oss ut i det fria men där väntar små blodsugare på oss: fästingsäsongen har börjat! Fästingar i Sverige överför främst två farliga sjukdomar: fästingburen hjärninflammation TBE samt borrelia. Läs mer om fästingar, om hur du kan skydda dig mot fästingbett och hitta svar på dina frågor.

Lär dig mer om fästingar >

Vad är TBE? >

Vad är borrelia? >


Gröna vitaminbomber

Färska groddar är riktiga godbitar som är mycket mer än bara en dekoration på tallrikskanten. De innehåller en fantastisk koncentration av enzymer, proteiner, mineraler, spårämnen och vitaminer - och det hela året runt! Du behöver varken en balkong eller trädgård och är inte beroende av årstiderna. Att odla groddar är lätt som en plätt bara man har gjort det en gång!

Läs mer om groddar >


Hemmaspa

Hemmaspa

Ordna ditt eget hemmaspa! Finns det något bättre efter en stressig dag än att koppla av med ett mysigt varmt bad hemma? Extra nyttiga för kropp, hud och själ är naturliga badtillsatser som du kan själv göra hemma.

Behöver din hud det lilla extra efter badet finns det sköna och framförallt naturliga A.Vogel hudprodukter!

Till hemmaspat >

skriv utprint-icon