home / om bioforce / svenska bioforce 50 år

Svenska Bioforce firar 50 år!

Sedan 1964 säljs A.Vogels produkter i Sverige genom Svenska Bioforce

När Alfred Vogel reste hem från USA med en påse Echinacea-frön, som han fått av Oglala Lakota-indianen Ben Black Elk, anade han nog inte att i påsen låg grunden till det företag som kommit att bli en av världens främsta tillverkare av växtbaserade läkemedel och kosttillskott. I dag finns Bioforce i 30 länder och här i Sverige firar det svenska företaget 50 år!


50-årsjubileum
Echinacea purpurea - röd solhatt
Alfred Vogel plockar växter

När den schweiziske naturterapeuten Alfred Vogel hunnit bli 61 år startade han Bioforce AG i Schweiz. Först då ansåg Alfred Vogel att hans kunskaper och erfarenheter om örterna i naturens apotek var tillräckliga för att kunna spridas till omvärlden.

Föräldrarna till Svenska Bioforces nuvarande VD, Johnny Löfgren, kom i efterkrigets kölvatten i kontakt med Alfred Vogel, och bestämde sig så småningom för att starta egen verksamhet. År 1964 var det dags, och Svenska Bioforce grundades.

Idag står Svenska Bioforce för ett unikt produktutbud, baserat på ett holistiskt synsätt på hälsa och sjukdom där en naturlig livsstil och läkekonst samverkar i respekt för naturen.

Alfred Vogel plockade örter, beredde dem och framställde preparat till sina kunder. Han ägnade hela sitt liv åt att dokumentera sitt arbete, studera folkmedicinska traditioner och teorier. Hela hans företag grundades på erfarenhet. Modern forskning och olika studier har i dag kunnat identifiera verksamma substanser i örtpreparaten och har därmed kunnat bevisa att det Alfred Vogel trodde faktiskt är sant.

För Alfred Vogel innebar hälsa en harmonisk kombination av flera faktorer: En välbalanserad livsstil, känslomässig tillfredsställelse, livsglädje, tillräcklig och regelbunden motion samt en hälsosam kost. När han behandlade sina patienter så behandlade han inte bara symtomen utan orsaken till sjukdomen.

Det fanns en tid där då människor trodde på framsteg och föredrog konstgjorda livsmedel. Men idag är Alfred Vogels tankar mer relevanta än någonsin. Människor satsar igen på naturliga livsmedel och ingredienser.

- Att äta så naturlig mat som möjligt, att producera våra naturpreparat från nyskördade, ekologiska växter - det här tankesättet genomsyrar vårt arbete än i dag, säger Johnny Löfgren.

skriv utprint-icon