background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Grillmarinader

Grillmarinader
  • Prep: min
Grillmarinader

- enkelt med Herbamare och några färksa örter

Ingredienser

Marinad med citron för grönsaker

Marinad med paprika för grönsaker

  • olivolja
  • Herbamare Spicy örtsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • paprikapulver
  • färsk eller torkad rosmarin
  • färsk eller torkad timjan

Marinad för kött

  • 1 röd chili
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • Herbamare Original örtsalt
  • peppar från kvarn
  • ½ msk sojasås
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Marinad med citron för grönsaker

Smula pepparkorn och strö över dina favoritgrönsaker. Blanda ihop citronjuice, olja, Herbamare och peppar och ringla över grönsakerna. Täck och låt marinera i 30 minuter.

Tips: Passar mycket bra till fänkål-, aubergine- eller zucchiniskivor.

Marinad med paprika för grönsaker

Blanda ingredienserna efter smak med olivolja och låt stå i några timmar.

Marinad för kött

Skär chili på längden, ta ur fröna och hacka. Blanda med de andra ingredienserna i en mortel och bered till en mos.

Färska örter är pricken över i

Örter såsom oregano, timjan eller rosmarin antingen färskplockade från trädgården, från marknaden eller torkade ger dina marinader det lilla extra.

Men inte bara klassiska Medelhavsörter smakar bra i en marinad. Prova gärna körvel, mynta eller citronmeliss. Något alldeles särskilt är färsk koriander vilken du lätt kan odla i din egen trädgård. De färska bladen har en för oss ovanligt aromatisk lukt. Låt dig inte luras av detta! I marinader och såser utvecklar koriander en mycket delikat smak.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!